Førjulstreff hos KC Oslo

Klubbene i divisjon Viken samlet til førjulstreff hos KC Oslo

Mandag 20. november møttes 18 kiwanianere fra alle 5 klubbene i divisjon Viken til førjulstreff i KC Oslos tidligere klubblokale på Schafteløkka i Oslo. I alt var det 22 til stede medregnet 2 gjester som stod for bl.a. musikalske innslag samt en representant fra Junior Chamber International Oslo og et potensielt medlem i KC Oslo.

Arrangementsansvarlig var divisjon Viken ved viseguvernøren, Helge Bagøien, og KC Oslo. Selve gjennomføringen stod i praksis en festkomite med medlem-mer fra klubbene i Viken for sammen med kveldens konferansier Rolf Biørnstad fra KC Oslo.

Gjestene ble møtt med fakler ved inngangen og bl.a. tradisjonell julemusikk når de kom inn i lokalet. Det var dekt på ett langbord som var pyntet med bl.a. små juleduker og nisser. Julestemningen var etablert.

Viseguvernøren ønsket alle velkommen…

… og dermed var signalet gitt for å forsyne seg av middagen – deilig viltgryte med tilbehør. Dette falt tydelig i smak. Fin stemning med livlig prat hele tiden. Dessert var riskrem med rødsaus.

Arne Pettersen fra KC Oslo Holmlia var den heldige finneren av mandelen i riskremen. Premien ble en marsipangris!

Gunhild Hauglund fra KC Byrgin leste Oscar Wildes novelle «Den selviske kjempen». Flott novelle som var elegant oversatt av Andre Bjerke.

Lars Hvardal fra KC Bærum holdt en god og hyggelig takk for maten tale. Kjøkkenet fikk velfortjent ros.

Da far og sønn Andersen nå trådte frem på gulvet, ble det stille rundt bordet. Faren, Erik Andersen, fortalte om sønnen, Johann på 21 år, som har Williams syndrom. Johann går siste året på Ljabruskolen og er veldig glad i musikk og spiller trekkspill og synger litt. Han fremførte for oss mange kjente melodier på trekkspillet sitt. Det er bare en ting å si – han er imponerende flink. Er selvlært og spiller ikke etter noter. Lærte seg melodiene bare ved å lytte! Fikk kraftig applaus og anerkjennende ord.

Avrundingen av kvelden startet med vitsestafett. Osloklubben var først ut og så gikk «stafettpinnen» videre til alle klubbene. Vitsene ble naturlig nok etter hvert mer og mer løsslupne!

Før vi fikk høre flott trekkspillmusikk på nytt av Johann, var det kaffe og kaker samt lotteri. Alle var flinke til å kjøpe lodd. Johann Andersen spilte noen «ønskemelodier» helt til slutt. Det var bare fantastisk å sitte og høre på han. Han har kjempegehør for musikk.

I lotteriet ble det mange glade vinnere. Alle julestjernene vi hadde på bordet ble loddet ut i tillegg til bl.a. vinflasker og julegriser!

Viseguvernøren ønsket alle vel hjem i 22-tiden. Mange ga uttrykk for at dette hadde vært en vellykket kveld og at det bør følges opp til høsten igjen.